Aanschaf Occasievoertuig in België

 

Occasievoertuigen zijn auto's die reeds eerder in bezit zijn geweest van een of meerdere eigenaren. Diverse motieven, zoals een voordeligere aanschafprijs, lagere verzekeringspremies en een ruimere keuze in modellen en merken, kunnen een rol spelen bij de keuze voor een tweedehands auto. Het is aangeraden om de auto grondig te onderzoeken en een proefrit te maken voor de aankoop, om verzekerd te zijn van de afwezigheid van grote mankementen. Ook is het raadzaam de voertuighistorie te raadplegen voor details over eerdere ongevallen en onderhoud.

Waar op te letten?

Bij de aanschaf van een nieuw voertuig is het cruciaal om te controleren of alle gewenste opties en accessoires aanwezig zijn. Bespreek tijdens prijsonderhandelingen ook de leveringsvoorwaarden en -datum, en zorg dat de aankoop schriftelijk wordt bevestigd in een koopcontract, inclusief specificaties zoals kleur, model en type. Bij een tweedehands aankoop is het essentieel om het onderhoudsboekje, de APK-status, de kilometerstand en eventuele schadehistorie na te gaan. Meer informatie https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/2-hands-auto-belgie/

Garantie bij nieuwe en gebruikte auto's

Nieuwe auto's komen standaard met een fabrieksgarantie van minimaal twee jaar, die vaak tegen extra kosten verlengd kan worden. Controleer wat de garantie dekt en welke zaken uitgesloten zijn, zoals normale slijtage. Jonge tweedehands auto's kunnen nog onder de fabrieksgarantie vallen, informeer hier altijd naar. Bij oudere modellen is meestal geen garantie meer van toepassing.

De kunst van het onderhandelen

Bij de aankoop van een nieuwe auto speelt inruil een significante rol. Bij dealers is het vaak mogelijk om je oude auto in te ruilen. Dit is niet het geval bij aankoop van een particulier. Indien je geen auto in te ruilen hebt, probeer dan te onderhandelen over een extra korting op de aankoopprijs. Kennis van de geschatte waarde van je inruilauto kan de onderhandelingen vergemakkelijken.

Belangrijke administratieve stappen

Bij elke aankoop dient het kenteken officieel op jouw naam te worden gezet. Zorg ervoor dat je ook een WA-verzekering afsluit zodra het voertuig op jouw naam staat. Bij inruil van een occasion, vraag expliciet om een vrijwaringsbewijs om aan te tonen dat je niet verantwoordelijk bent voor eventuele toekomstige boetes of verliezen.

2de hands auto